Bulgáriában jutalmat kap minden nyugdíjas, aki beoltatja magát

járvány
2021 december 23., 13:43
Előkészületek a novemberi válaszásokon
photo_camera Előkészületek a novemberi választásokon Fotó: NIKOLAY DOYCHINOV/AFP

Bulgáriában pénzjutalmat kapnak a nyugdíjasok, ha beoltatják magukat koronavírus ellen - jelentette be csütörtökön Kiril Petkov miniszterelnök.

A kormány oltásösztönző kampánya keretében minden nyugdíjas kap 75 leva (13 600 forint) egyszeri jutalmat a következő fél évben, ha beadatja magának az oltás első adagját, de abban az esetben is, ha az elsőt már beadatta eddig, és felveszi a másodikat. Azok is megkapják a jutalmat, akik már háromszor oltatták be magukat.

Az új kormány egyúttal tájékoztató kampányt indít, hogy meggyőzze az oltásszkeptikusokat, mert a beoltottak aránya Bulgáriában a legalacsonyabb az Európai Unióban - a felnőtt lakosságnak csak 27 százaléka teljesen immunizált -, és mert a bolgár vezetés el akarja kerülni, hogy a koronavírus újabb hulláma sok halálos áldozatot szedjen.

A miniszterelnök azt reméli, hogy a kampánynak köszönhetően január végéig sikerül elérni körülbelül 300 ezer nyugdíjas beoltását. Az Európai Unióban Bulgáriában a legmagasabb a járvány halálos áldozatainak aránya a lakosságszámhoz képest: 30 359 a hétmillióból - írja az MTI.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.