Hat évet kaphat, aki előfizet a Szabad Európa Rádióra

külföld
2021 december 23., 16:04
comments 8

A fehérorosz belügyminisztérium csütörtökön bejelentette, hogy a szélsőséges szervezeteket tartalmazó listájára tette az amerikai Szabad Európa Rádiót.

A döntés jogi következménye, hogy az Szabad Európa fehérorosz előfizetői akár hatéves börtönbüntetéssel is sújthatók.

A minszki kormány és a Nyugat között idén tovább romlott az egyébként is feszült viszony. Aljakszandr Lukasenka államfő tavaly augusztusban nyerte el hatodik elnöki mandátumát az ellenzék és nyugati országok által is vitatott választásokon. Tiltakozás robbant ki, a tüntetési hullámot a karhatalom elfojtotta. Lukasenkát immár számos nyugati ország és az EU nem ismeri el törvényes államfőnek, és célzott szankciókkal is sújtották kormányának tagjait. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.