Spanyolországban mostantól a szabadban is maszkot kell viselni

járvány
2021 december 23., 05:15
comments 1

Spanyolországban ezentúl kötelező lesz a maszk viselése a szabadban az omikron gyors terjedése miatt, ezt Pedro Sánchez miniszterelnök jelentette be szerdán. Sánchez azt mondta, hogy Spanyolország az omikron variáns terjedése ellen az oltásokkal és az egészségügyi személyzet megerősítésével is küzd.

photo_camera Fotó: GABRIEL BOUYS/AFP

Az északkeleti Katalóniában még szigorúbb intézkedéseket vezetnek be. A Barcelonát is magában foglaló régió a héten bejelentette a kocsmák, klubok és diszkók bezárását, emellett hajnali 1-től reggel 6 óráig kijárási tilalmat rendelnek el, illetve korlátozzák az éttermek és szabadidős létesítmények látogathatóságát. Az intézkedések december 24-én, pénteken lépnek életbe, és kezdetben 15 napig tartanak majd.

Spanyolország-szerte az egekbe szökött az új megbetegedések száma, már legalább 5 585 054 ember fertőződött meg koronavírussal, az új esetek felét az omikron variáns okozza. Egy nap alatt 49 823 fertőzést regisztráltak. A több mint 80 százalékos oltási aránynak köszönhetően azonban a fertőzöttek közül sokan legfeljebb enyhe tüneteket mutatnak, és a kórházak sem terhelődtek túl. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.