A Szilícium-völgyben vállalt munkát Sebastian Kurz

2021 december 25., szombat 13:32
3

A bukott kancellár hosszú ideje nem adott hírt magáról. A hónap eleje óta először szenteste twittelt, amikor minden követőjének boldog karácsonyt kívánt.

Kurz azután tűnt el a nyilvánosságból hetekre, hogy le kellett mondania kancellári posztjáról. A gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó osztrák államügyészség (WKStA) október elején házkutatást tartott az ÖVP bécsi központjában, a kancellári hivatalban és a pénzügyminisztérium épületében is. Ennek nyomán kormányválság alakult ki, Kurz pedig néhány nappal később bejelentette lemondását a kancellári tisztségről, majd gyanúsítottként is kihallgatták.

A WKStA vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt máig vizsgálódik a kancellár körül: azt próbálják kideríteni, hogy manipulálta-e az ÖVP az Österreich című lapban megjelent közvélemény-kutatási adatokat 2016-ban Kurz érdekében, és közpénzből fedezték-e a megjelentetésüket.

Sebastian Kurz 2021- május 11-én, két nappal azelőtt, hogy a korrupcióellenes ügyész gyanúsítottként idézte volna. Fotó: PETER KNEFFEL/dpa Picture-Alliance via AFP

Úgy tűnik, a még mindig csak 35 éves ex-kancellár önéletrajzán még nem hagyott nyomot a korrupció gyanúja. A Kronen Zeitung értesülése szerint ugyanis Amerikában kapott állást. A Szilícium-völgy egyik multijánál lesz menedzser Kurz. Már alá is írta a szerződést és hamarosan költözhet San Franciscoba is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt