Ukrajna pályázik a 2030-as téli olimpiára

sport
2021 december 26., 12:07

Az ukrán sportminisztérium azt a feladatot kapta Volodimir Zelenszkij elnöktől, hogy harcoljon a 2030-as téli olimpia rendezési jogáért, mondta Vadum Huttszajt sportminiszter. Ezért úgy döntöttek, be is adják a pályázatot.

A hírek szerint Japánból Szapporó, Spanyolországból Aragónia és Katalónia is szívesen megrendezné a játékokat, de komoly a 2010-es házigazda, Vancouver érdeklődése is. A 2002-es rendező, Salt Lake City ugyancsak jelezte korábban, hogy 2030-ban vagy 2034-ben újra téli olimpiát rendezne. (via MTI)

Az olimpiai logo a phjongcshangi téli olimpia helyszínén 2018. február 4-én.
photo_camera Az olimpiai logo a phjongcshangi téli olimpia helyszínén 2018. február 4-én. Fotó: Peter Kneffel/dpa/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.