Jézus-szobrokat törtek és Mikulás-képeket égettek Indiában karácsonykor

vallás
2021 december 27., 14:48
comments 1

Megzavarták a karácsonyi ünnepségeket, Jézus-szobrokat törtek össze és Mikulás-képeket égettek az indiai keresztény közösség elleni támadásokban.

Az India lakosságának kb. 2 százalékát kitevő keresztény kisebbséggel szemben nő az intolerancia és az erőszak, és több karácsonyi ünnepet vettek célba szélsőjobboldali hindu csoportok.

Az elmúlt években a keresztények egyre gyakrabban szembesültek zaklatással karácsony környékén, és idén a támadások száma tovább nőtt.

Az Uttar Prades állambeli Agrában a jobboldali hindu csoportok tagjai a Mikulás képmásait elégették a misszionáriusok által vezetett iskolák előtt, és azzal vádolták a keresztény misszionáriusokat, hogy a karácsonyi ünnepségekkel csalogatják be az embereket, hogy áttérítsék őket, például a Mikulás ajándékaival.

Asszámban két tüntető a hindu nacionalizmus jellegzetes színeiben ment be egy presbiteriánus templomba szenteste, és megzavarták a misét, azt követelve, hogy minden hindu hagyja el az épületet.

photo_camera Kis Jézus-babát csókol meg egy indiai keresztén Asszámban december 25-én. Fotó: David Talukdar/NurPhoto via AFP

Harijána államban karácsony első napján ledöntöttek egy Jézus-szobrot, és megrongálták az ambalai Szent Megváltó templomot.

A karácsonyi támadások csak a legfrissebb példái a keresztények elleni erőszakos incidenseknek, amik az indiai nem hindu kisebbségekkel (főleg a muszlimokkal és keresztényekkel) szemben ellenséges hindu nacionalista uralkodó párt, a Bháratíja Dzsanatá Párt (Indiai Néppárt) kormányzása alatt egyre erősödnek és szaporodnak. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt