Nem tetszik a vendéglátósoknak, hogy jövőre élelmiszerre is lehet majd költeni a SZÉP-kártyára utalt pénzt

turizmus
2021 december 27., 7:05
comments 11

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) aggodalommal fogadta azt a pénteken megjelent kormányrendeletet, ami szerint a belföldi turizmus felhajtására kitalált SZÉP-kártyával élelmiszert is lehet vásárolni a boltokban 2022. február 1. és május 31. között.

Baldauf Csaba elnök a Turizmus.com-nak azt mondta, a szakmát teljesen váratlanul érte ez a bejelentés. Elmondta, hogy a kártyához tavaly csatolt adókönnyítés 2020-ban és 2021-ben is nagyban hozzájárult a belföldi kereslet növeléséhez, valamint a járvány miatt nehéz helyzetbe került vidéki, sok esetben családi üzemeltetésben lévő szálláshelyek, éttermek túléléséhez. Baldaufék pedig arra számítottak, hogy 2022 a kilábalás éve lesz, ezért aggasztja, hogy a rendelet miatt az emberek inkább élelmiszerre költenék a SZÉP-kártyára kapott juttatásaikat.

Ugyanakkor jövőre is fenntartanák a SZÉP-kártya kedvezményes adózási feltételeit, valamint 2022. július 30-ig mentességet kérnek a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetése alól.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt