Nem tetszik a vendéglátósoknak, hogy jövőre élelmiszerre is lehet majd költeni a SZÉP-kártyára utalt pénzt

turizmus
2021 december 27., 07:05
comments 11

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) aggodalommal fogadta azt a pénteken megjelent kormányrendeletet, ami szerint a belföldi turizmus felhajtására kitalált SZÉP-kártyával élelmiszert is lehet vásárolni a boltokban 2022. február 1. és május 31. között.

Baldauf Csaba elnök a Turizmus.com-nak azt mondta, a szakmát teljesen váratlanul érte ez a bejelentés. Elmondta, hogy a kártyához tavaly csatolt adókönnyítés 2020-ban és 2021-ben is nagyban hozzájárult a belföldi kereslet növeléséhez, valamint a járvány miatt nehéz helyzetbe került vidéki, sok esetben családi üzemeltetésben lévő szálláshelyek, éttermek túléléséhez. Baldaufék pedig arra számítottak, hogy 2022 a kilábalás éve lesz, ezért aggasztja, hogy a rendelet miatt az emberek inkább élelmiszerre költenék a SZÉP-kártyára kapott juttatásaikat.

Ugyanakkor jövőre is fenntartanák a SZÉP-kártya kedvezményes adózási feltételeit, valamint 2022. július 30-ig mentességet kérnek a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetése alól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.