29,4 milliárd forinttal több jut jövőre az orvosok ügyeleti díjainak kifizetésére

2021 december 29., szerda 10:31
1

29,4 milliárd forinttal emeli meg a kormány az orvosi ügyelet, a készenlét, az önként vállalt túlmunka és a sürgősségi osztályok szakdolgozóinál a sürgősségi betegellátási műszakpótlék kifizetéséhez szükséges keretet. Ez a Magyar Közlönyben kedd este megjelent kormányhatározatból derül ki, amiről a Magyar Rezidens Szövetség számolt be közleményében.

A rezidensszövetség egyfelől üdvözölte, hogy a kormány külön támogatást biztosít a kórházaknak az ügyeletek és a túlmunkák kifizetéséhez, másrészt viszont hangsúlyozták, hogy biztosítani kell: „a legnagyobb arányú ügyeletidíj-emelésben az ügyeleti munkából legnagyobb terhet viselő orvosok, köztük a rezidens orvosok részesüljenek”.

A Magyar Orvosi Kamara még december közepén figyelmeztetett arra, hogy rendezni kell az ügyeleti díjak rendszerét, hiszen nem tartható fenn az a helyzet, hogy az orvosok az ügyeletekért a normál órabérért kevesebbet kapnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt