29,4 milliárd forinttal több jut jövőre az orvosok ügyeleti díjainak kifizetésére

Egészségügy
2021 december 29., 10:31
comments 1

29,4 milliárd forinttal emeli meg a kormány az orvosi ügyelet, a készenlét, az önként vállalt túlmunka és a sürgősségi osztályok szakdolgozóinál a sürgősségi betegellátási műszakpótlék kifizetéséhez szükséges keretet. Ez a Magyar Közlönyben kedd este megjelent kormányhatározatból derül ki, amiről a Magyar Rezidens Szövetség számolt be közleményében.

A rezidensszövetség egyfelől üdvözölte, hogy a kormány külön támogatást biztosít a kórházaknak az ügyeletek és a túlmunkák kifizetéséhez, másrészt viszont hangsúlyozták, hogy biztosítani kell: „a legnagyobb arányú ügyeletidíj-emelésben az ügyeleti munkából legnagyobb terhet viselő orvosok, köztük a rezidens orvosok részesüljenek”.

A Magyar Orvosi Kamara még december közepén figyelmeztetett arra, hogy rendezni kell az ügyeleti díjak rendszerét, hiszen nem tartható fenn az a helyzet, hogy az orvosok az ügyeletekért a normál órabérért kevesebbet kapnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.