Az érdi polgármester nem kér a fizetésemelésből

belföld
2021 december 29., 10:32
comments 5

Az országgyűlés nagyjából 30 százalékkal megemelte a polgármesterek fizetését, de az érdi polgármester és alpolgármester nem kért belőle, mert a kormány forrást nem biztosított a többletfizetésekhez.

Csőzik László, Érd polgármestere a helyben.hu-nak küldött nyilatkozatában azt kifogásolja, hogy a helyi adófizetőkre terhelné a Fidesz az évi több millió forintos pluszkiadást, ami nemcsak politikailag, morálisan is elfogadhatatlan számára. Mindeközben különösen az ellenzéki vezetésű önkormányzatok rendkívül nehéz anyagi helyzetben vannak a koronavírus-járvány, a nyomában járó gazdasági válság és a kormányzati forráselvonások miatt. A polgármester beszámolója szerint a központi elvonások Érdet az elmúlt két évben közel 3 milliárd forint értékben sújtották.

Csőzik kifejti, hogy bár a törvényben 30 százalékos fizetésemelést határoztak meg, ez valójában 50 százalék körüli, mert a költségtérítés és a nyelvvizsgapótlék a bér egy bizonyos százalékában van meghatározva, tehát ezek is emelkednének. Nem beszélve az alpolgármesteri fizetés növekedéséről, amely szintén százalékos arányban a polgármesteréhez mérten változna.

Éppen ezért Csőzik úgy döntött, hogy Érden a fizetésemelésre vonatkozó törvényi előírást nem hajtják végre. (Jelen)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.