,,Internetes okosságokhoz” nyittatott számlát két csaló egy 23 éves férfival

2021 december 29., szerda 8:32

Ismeretlen személyek kérésére nyitott bankszámlát, majd az arra érkező összegeket átadta megbízóinak; a Fővárosi Főügyészség büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést indítványoz a férfival szemben.

A vádirat lényege szerint a vádlottat, egy 23 éves férfit 2018 nyarán két ismeretlen férfi megbízta, hogy nyisson egy forint alapú számlát, amelyre ,,internetes okosságokból” származó összegek érkeznek majd, cserébe jutalékot ígértek.A vádlott a kérésnek eleget tett, és megnyitotta a számlát úgy, hogy a megbízók által megadott mobiltelefonszámot jelölte meg a bankban mint a sajátját. Ezután az ismeretlenek a számla felhasználásával több megtévesztő hirdetést adtak fel magyarországi apróhirdetési oldalakon – valójában nem létező – motorcsónakot, merevfalú medencét, mobilházat és lakókocsit hirdetve csalárd módon. Az ismeretlen társak több mint 2 millió forintot csaltak ki 11 sértettől. A vádlott a számlára érkező összegeket felvette és átadta a társainak, ezzel járulva hozzá a bűncselekményből származó vagyon eredetének leplezéséhez. A férfi ezért több mint 100 ezer forint jutalékot kapott.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalást mellőzve – büntetővégzésben szabjon ki a férfival szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést, valamint rendelje el pártfogó felügyeletét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt