Nincs gyanúsítottja a rendőrnő ellen elkövetett nemi erőszaknak

belföld
2021 december 29., 12:19
comments 27

„Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekmény megalapozott gyanúja nem állapítható meg, ezért az ügyben jelenleg nincs gyanúsított” - válaszolta Polt Péter legfőbb ügyész Harangozó Tamás írásbeli kérdésére.

Zsiga Katalin a Készenléti Rendőrség őrmestere december elején tett feljelentést, amiben azt állította, hogy két kollégája megerőszakolta őt egy közös műszakuk során.

Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség más akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást. Az ügyben a sértetten kívül hat embert hallgattak ki, de helyszíni szemle és adatgyűjtés is volt.

Zsiga Katalin szerint az erőszakról videófelvétel is készült, ezt azonban csak a nyomozó ügyészségen hajlandó megmutatni. Az RTL értesülései szerint a Szegedi Nyomozó Ügyészség birtokába azonban nem került ilyen felvétel. Az érdeklődésükre azt írták: „A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a feljelentő által hivatkozott videófelvétel nem létezik.”

A rendőrnő elmondása szerint annyira emlékszik az egészből, hogy amikor az egyik nap visszatértek a határőrszolgálatból a nekik kijelölt panzióba, fájt a feje, így vacsora után rögtön elment aludni. Reggel még rosszabbul volt, görcsölt a hasa is, a határról visszafelé tartva pedig elájult. Arra tért magához, hogy egy parkolóban vannak, ő pedig vérzik. Zsiga szerint az egyik támadója bevallotta neki, hogy megerőszakolták, amiért önként nem adta oda magát, majd megfenyegették, hogy ne szóljon senkinek. (Telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt