Rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma az Egyesült Államokban és Franciaországban

járvány
2021 december 29., 06:45

Az Egyesült Államokban és Franciaországban is rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma, a pandémia kezdete óta nem regisztráltak ennyi új esetet.

Az Egyesült Államokban hétfőn több mint 440 ezer új fertőzöttet regisztráltak, Franciaországban pedig 179 807 embert, ami Európában a legmagasabb napi szám. A francia egészségügyi miniszter, Olivier Véran szerint azonban január elejére a napi új fertőzöttek száma elérheti a 240 ezer főt is.

Az omikron variáns terjedése miatt Olaszország, Görögország, Portugália és Anglia is rekordemelkedésről számolt be kedden. Olaszországban 78 ezer, Portugáliában több mint 17 ezer, Görögországban több mint 21 ezer, Angliában pedig több mint 117 ezer új fertőzöttet jelentettek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.