Rendőr lőtt le véletlen egy 14 éves lányt Hollywoodban

külföld
2021 december 29., 11:43
comments 6

Az anyja karjaiban halt meg egy 14 éves lány december 23-án Hollywoodban, amikor egy rendőr eltévedt golyója véletlenül eltalálta.

Valentina Orellana-Peralta az édesanyjával volt egy ruhaüzlet öltözőfülkéjében, amikor egy rendőr tüzet nyitott az üzletben egy feltételezett gyanúsítottra, aki biciklilánccal támadt vásárlókra, a golyó azonban áthatolt az öltöző falán, és eltalálta a kislányt. Az édesanya elmondása szerint hirtelen ütést érzett, és a lányával együtt a földre zuhantak, ezután már hiába próbálta ébresztgetni a lányát, nem tért magához.

Az édesanya azt állítja, hogy a rendőrök nem segítettek a lányán, hiába könyörgött nekik, csak hagyták az öltözőben heverni a földön. A rendőröket eredetileg azért riasztották a ruhaüzlethez, mert bejelentést kaptak, hogy egy férfi egy erős biciklilánccal támadt a vásárlókra, és a feltételezések szerint fegyvere is volt. Őt is lelőtték.

Michel Moore Los Angeles-i rendőrfőnök „alapos, teljes és átlátható vizsgálatot” ígért az általa "kaotikusnak" nevezett incidensről. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.