Tűz ütött ki egy holland menekültközpontban

2021 december 29., szerda 10:02

Öt ember megsérült, miután szerda hajnalban tűz keletkezett az észak-hollandiai Sneek városának menekültközpontjában, a hatóságok gyújtogatás gyanújával őrizetbe vettek egy személyt - jelentette az Omrop Fryslan regionális hírportál.

A tűz a központ közös konyhájában lobbant fel, a tűzoltóknak körülbelül háromnegyed órájukba telt eloltani. Három lakót füstmérgezés miatt kórházba szállítottak. Két másik megsérült, sebesüléseiket a mentősök látták el. A menekültközpont egyik egysége teljesen kiégett, több lakrészt kiürítettek, és a lakókat másik központba szállították.

A hírportál arról tudósít, hogy a lakók szerint az egyik lakótársuk - az őrizetbe vett személy - követte el a gyújtogatást.

„Az állítások szerint a gyanúsított korábban izgatott volt, nyugtalanul viselkedett. A gyújtogatás ténye nem kizárt” - nyilatkozta Mario Kinderman, a regionális tűzoltóság munkatársa a hírportálnak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt