Uniós pénzből épültek innovatív homokkupacok az Alföldön

2021 december 29., szerda 14:54
22

Hadházy Ákos független képviselő nemrég a Bács-Kiskun megyei Bócsára utazott, hogy megnézzen egy uniós fejlesztést, ahol a kormányzati oldal szerint metagenomikai alapon optimalizált, termesztéstechnológiai-specifikus szerves talajkondicionálót fejlesztettek 2017 és 2019 között. Minderre az állam 474,6 millió forintot fizetett ki a Kologarn Kft-nek. Igaz, a céget azóta már felszámolták, a képviselő a kondiciónáló helyén pedig csak homokkupacokat talált, amik mellé áramot vezettek, valamit kitettek egy táblát, amin köszönetet mondanak a magyar államnak és az Európai Uniónak a pénzért.

Hadházy megjegyezte, hogy a cégnek tulajdonrésze volt Simonkáék Paprikakert-TÉSZ Kft. nevű cégében. Ez volt az a cég, ami a 24.hu cikke szerint olyan jogszabály-módosítások alapján próbálta megúszni a szabálytalanul felhasznált 413, 9 millió forint visszafizetését, amiket Simonka ért el a parlamentben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt