Hiába keménykedtek, a franciák a gyakorlatban mégsem blokkolják a világ legnagyobb pornóoldalait

INTERNET
2021 december 30., 13:45
comments 12

A 444 több, éppen Franciaországban tartózkodó olvasója ma is simán, a szokásos módon tudta elérni a világ legnagyobb pornóoldalát, a Pornhubot.

Ez azért hír, mert tegnap járt le egy fontos határidő. Egy tavaly megszavazott törvény értelmében ugyanis Franciaország, csatlakozva a német példához, e hét szerdától szigorú feltételekhez kötötte a netes pornófogyasztást.

Az országban legnépszerűbb öt szakosított oldal - a Pornhub, az xHamster, az Xvideos, az XNXX és a Tukif - csak abban az esetben működhetett volna tovább, ha átalakítja a beléptetést és tényleg hatékony módszereket vezet be a 18-évesnél fiatalabb kattintók kiszűrésére.

Németország szintén igen szigorúan szabályozza, hogy a korhatáros oldalakat tényleg csak a nagykorúak látogathassák. Vagyis mostantól elvileg Franciaországban sem elég kitenni egy felpattantó ablakot, amiben a júzer bekattinthatja, hogy igen, már elmúltam 18.

Az elfogadható korellenőrzési módszerek közé tartozik, ha a szájt - pontosabban jellemzően az ő megbízásukból fellépő külsős cég - fényképet, személyi igazolványt vagy más hasonló dokumentumot, esetleg bankszámla-adatokat, hitelkártyát vagy mobiltelefon-szerződést kér a nagykorúság igazolására.

Mindez az elmélet volt. A gyakorlatban ugyanis még ma is a régi módon érhető el a Pornhub.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.