Koronavírus-számok Magyarországon 6/29/2022
Elhunytak + 21 Σ 46 647
Kórházban + 36 Σ 233
Fertőzöttek + 3 042 Σ 1 928 125
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 420 Σ 6 411 804
A legújabb trendek

Izrael szigorít: kültéren is kötelező lesz a maszk az ötven főnél nagyobb rendezvényeken

2021 december 30., csütörtök 20:03
Ultraortodox zsidó maszkot visel az izraeli Bnei Brak egyik utcáján 2020. április 3-án Fotó: Jack Guez/AFP

Izraelben szabad téren is kötelező lesz a maszkviselés az ötven főnél népesebb tömegeknél már csütörtök éjféltől az omikron koronavírus-változat elleni védekezés érdekében - jelentette a Jediót Ahronót című lap hírportálja, a ynet csütörtök este.

A cikk, amit az MTI szemlézett, idézi Nicán Horovic egészségügyi minisztert, aki szerint a kormány ellenőrzése alatt tartja a helyzetet, és sokkal jobban állnak a világ más részeihez viszonyítva az omikron elleni védekezésben. Horovic figyelmeztetett, hogy nem szabad félvállról venni a koronavírust.

„Az elkövetkező hetekben többet meg fogunk tudni arról, miként viselkedik az omikron változat, milyen veszélyes, és mi kell ahhoz, hogy sikeresen átvészeljük ezt a hullámot” - mondta sajtótájékoztatóján a miniszter, aki szerint egyelőre nem indokolt a gazdaság leállításáról beszélni, és mindez nincs is napirenden.

Izraelben egyelőre csak az immunhiányos betegek számára engedélyezték a negyedik oltást, bár egyes szakértők már azt javasolják, hogy ez a lehetőség minden 60 év feletti állampolgár előtt nyitva álljon.

Csütörtökön megérkezett Izraelbe az első szállítmány a Pfizer gyógyszergyár tablettájából, amit szintén a koronavírus okozta betegség kezelésére szánnak. A tablettákat is először a veszélyeztetett csoportokba tartozó fertőzöttek számára teszik elérhetővé.

A koronavírus omikron változatának elterjedése nyomán Izraelben szerdán 3947 új vírushordozót azonosítottak, a mintegy 135 ezer teszt pozitivitási aránya 2,93 százalék volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt