Megkönnyebbültek és hálásak Jeffrey Epstein áldozatai, hogy a férfi kerítőnőjét, Ghislaine Maxwellt is bűnösnek mondták ki

bűnügy
2021 december 30., 17:01
comments 1

„Nagyon megkönnyebbültem, és hálás vagyok az esküdtszéknek, hogy felismerték a ragadozó viselkedésmintázatot, amit Maxwell évekig űzött, és bűnösnek találták. Sokkal több nőnek okozott sérelmet, mint néhányunknak, akiknek volt lehetősége vallomást tenni a tárgyalóteremben. Remélem, hogy ez az ítélet megnyugvást hoz mindazoknak, akiknek szükségük van rá, és rámutat, hogy senki sem áll a törvény fölött”

- nyilatkozta a Ghislaine Maxwellt bűnösnek kimondó ítéletet követően Annie Farmer, a Maxwell elleni perben tanúskodó négy áldozat egyike.

Annie Farmer, Epstein és Maxwell egyik áldozata
photo_camera Annie Farmer, Epstein és Maxwell egyik áldozata Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

Jeffrey Epstein exbarátnőjét, munkatársát, jobbkezét ugyanis ötnapnyi tanácskozás után szerda este bűnösnek mondta ki az esküdtszék. Barry Salzman ügyvéd szerint, aki összesen 20 nőt képvisel a szexuális ragadozó Epsteinnel kapcsolatos ügyekben, „az ítélet világos üzenet”. Mint mondta: „Többé nem tolerálhatjuk, ha hibáztatják a szexuális bántalmazás áldozatait, akiknek van bátorságuk ahhoz, hogy előálljanak a történetükkel. Nagyon örülök, hogy az esküdtek hittek ezeknek a bátor nőknek, és hogy a kiváltságos helyzetben lévő vádlottat felelősségre vonták.”

Ghislaine Maxwellt hat vádpontból ötben találták bűnösnek:

  • kiskorú egy rendbeli szexkereskedelme miatt,
  • kiskorú államok közötti utaztatása miatt, melyet azzal a szándékkal tett, hogy az büntetendő szexuális tevékenységben vegyen részt,
  • három rendben pedig ezekhez kapcsolódó szervezkedés miatt.

Alison Nathan bíró egyelőre nem közölte, mikor hirdetik ki Maxwell pontos büntetését, de akár 65 év börtönt is kaphat. Hamarosan pedig újra bíróság elé kell állnia két rendbeli hamis tanúzás miatt, amit leválasztottak a mostani ügyről.

Masszázs = szex

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.