Megkönnyebbültek és hálásak Jeffrey Epstein áldozatai, hogy a férfi kerítőnőjét, Ghislaine Maxwellt is bűnösnek mondták ki

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 december 30., csütörtök 17:01
1

„Nagyon megkönnyebbültem, és hálás vagyok az esküdtszéknek, hogy felismerték a ragadozó viselkedésmintázatot, amit Maxwell évekig űzött, és bűnösnek találták. Sokkal több nőnek okozott sérelmet, mint néhányunknak, akiknek volt lehetősége vallomást tenni a tárgyalóteremben. Remélem, hogy ez az ítélet megnyugvást hoz mindazoknak, akiknek szükségük van rá, és rámutat, hogy senki sem áll a törvény fölött”

- nyilatkozta a Ghislaine Maxwellt bűnösnek kimondó ítéletet követően Annie Farmer, a Maxwell elleni perben tanúskodó négy áldozat egyike.

Annie Farmer, Epstein és Maxwell egyik áldozata Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

Jeffrey Epstein exbarátnőjét, munkatársát, jobbkezét ugyanis ötnapnyi tanácskozás után szerda este bűnösnek mondta ki az esküdtszék. Barry Salzman ügyvéd szerint, aki összesen 20 nőt képvisel a szexuális ragadozó Epsteinnel kapcsolatos ügyekben, „az ítélet világos üzenet”. Mint mondta: „Többé nem tolerálhatjuk, ha hibáztatják a szexuális bántalmazás áldozatait, akiknek van bátorságuk ahhoz, hogy előálljanak a történetükkel. Nagyon örülök, hogy az esküdtek hittek ezeknek a bátor nőknek, és hogy a kiváltságos helyzetben lévő vádlottat felelősségre vonták.”

Ghislaine Maxwellt hat vádpontból ötben találták bűnösnek:

  • kiskorú egy rendbeli szexkereskedelme miatt,
  • kiskorú államok közötti utaztatása miatt, melyet azzal a szándékkal tett, hogy az büntetendő szexuális tevékenységben vegyen részt,
  • három rendben pedig ezekhez kapcsolódó szervezkedés miatt.

Alison Nathan bíró egyelőre nem közölte, mikor hirdetik ki Maxwell pontos büntetését, de akár 65 év börtönt is kaphat. Hamarosan pedig újra bíróság elé kell állnia két rendbeli hamis tanúzás miatt, amit leválasztottak a mostani ügyről.

Masszázs = szex

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt