Ghislaine Maxwellnek bejáratott módszere volt arra, hogyan hálózza be a Jeffrey Epsteinnek kiszemelt tinilányokat

bűnügy
2021 december 16., 18:05

Hiába halt meg Jeffrey Epstein ingatlanmágnás 2019 nyarán, ő és a körébe tartozó figurák továbbra is élénken foglalkoztatják a közvéleményt - most épp exbarátnője és munkatársa, Ghislaine Maxwell, aki a férfi elfogása után egy ideig álruhában bujkált az FBI elől. Epstein öngyilkosságot követett el cellájában, miután letartóztatták annak vádjával, hogy kiskorúakat befűzve szexkereskedelmi hálózatot működtetett. A milliárdossal olyan férfiak álltak baráti kapcsolatban, mint Donald Trump, Bill Clinton, Bill Gates vagy András yorki herceg. Gatestől a hírek szerint részben azért vált el a felesége, mert nem tetszett neki, hogy a 2009-ben már szexuális bűncselekmény miatt elítélt Epsteinnel cimborál. De András herceg is elég sokat magyarázkodott idén, amikor Virginia Giuffre, Epstein egyik legismertebb áldozata beperelte azzal, hogy a herceg megerőszakolta őt, amikor még kiskorú volt.

Ghislaine Maxwellt az ügyészség összesen nyolc vádpontban többek között szexkereskedelemmel és hamis tanúzással vádolja, pere november 29-én kezdődött el New Yorkban. A két rendbeli hamis tanúzást később, külön tárgyalják majd. Maxwell a ‘90-es években Jeffrey Epsteinnel járt, szakításuk után is jóban maradtak. Hivatalosan a férfi ingatlanjait menedzselte, a valóságban azonban sokkal nagyobb szerepet játszott a férfi életében. (Király András remek összefoglalója Maxwellről: A társaság központja, aki kislányokat hajtott fel Jeffrey Epsteinnek.)

Az ügyészség szerint Maxwell négy fiatalkorú lányt kerítéséért és „idomításáért” volt felelős, akiket kifejezetten azért hajtott fel, hogy Jeffrey Epstein szexuálisan kihasználja őket. Volt, amikor ezért pénzt is adott nekik, többször államok közt utaztatta őket. Azt is tudta, hogy mennyi idősek voltak. Maxwell ezeket 1994 és 2004 között követte el. Ha minden vádpontban bűnösnek találják, akár 80 év börtönt is kaphat.Eddig, az első két hétben a négy áldozat és további tanúk meghallgatása zajlott. Nyitóbeszédében Lara Pomerantz, a kerületi helyettes ügyész azt mondta, Maxwell sebezhető fiatal lányokra vadászott, manipulálta, majd „felszolgálta” őket Epsteinnek, hogy a férfi kiélhesse rajtuk szexuális vágyait. „Egy évtizeden át a vádlott alapvető szerepet játszott ebben a rendszerben. Pontosan tudta, hogy mit csinál. Veszélyes volt. Egy ragadozóval hozta őket össze.”

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.