Elítélték Ghislaine Maxwellt, amiért kiskorú lányokat szervezett be Jeffrey Epsteinnek

külföld
2021 december 30., 05:16

Bűnösnek találta a bíróság Ghislaine Maxwellt, amiért segítette egykori barátját, Jeffrey Epsteint kiskorú lányok zaklatásában. Az ítélet szerint négy tizenéves lányt szervezett be számára 1994 és 2004 között, ami kimeríti a szexuális célú emberkereskedelem bűntettet. Ezen kívül még öt vádpontban ítéltek ellene, és 65 év börtönt kaphat, de Maxwell fellebbez a döntés ellen.

A november 29-én indult tárgyalássorozatban meghallgatták a négy áldozatot is, akik közül hárman azt mondták, Maxwell maga is hozzáért a meztelen mellükhöz, vagy részt vett a szexuális abúzusban. Maxwell ügyvédei azzal próbálták hitelteleníteni őket, hogy csak a pénz miatt állítanak ilyesmit, hiszen korábban több millió dollárt kaptak az Epstein áldozatai számára létrehozott alapból. Egyikük erre azt mondta, a pénz sosem fogja kárpótolni azért, amit Maxwell csinált vele mindössze 14 éves korában. (Az áldozatok vallomásáról és Maxwell módszereiről ebben a cikkben írtunk bővebben.)

Ghislaine Maxwell 2013-ban
photo_camera Ghislaine Maxwell 2013-ban Fotó: Laura Cavanaugh/Getty Images via AFP

Maxwell 2020 júliusa óta börtönben van, ahol többször bírálta a körülményeket, állítása szerint az őrök nem hagyják aludni, a celláját pedig szennyvíz bűze járja át.

Epstein 2019-ben követett el öngyilkosságot a börtönben. A milliárdossal olyan férfiak álltak baráti kapcsolatban, mint Donald Trump, Bill Clinton, Bill Gates vagy András yorki herceg. Maxwell szintén a társadalmi elit csúcsára született, apja alapította a Daily Mirrort és más bulvárlapokat. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.