Zárt ajtók mögött egyeztetett Márki-Zay Péter és Jakab Péter

2021 december 30., csütörtök 17:39
6
Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Fotó: botost/444.hu

Csütörtökön Hódmezővásárhelyre utazott Jakab Péter, a Jobbik elnöke, hogy találkozzon Márki-Zay Péter polgármesterrel, illetve közös ellenzéki miniszterelnök-jelölttel.

A találkozóról, ami zárt ajtók mögött zajlott, mindkét politikus beszámolt közösségi oldalán, de a posztjaikban egyikük sem árult el részleteket arról, pontosan miről is volt szó a megbeszélésen.

„Az ellenzéki egység a győzelem kulcsa. Vigyázni kell rá minden körülmények között. Ma személyesen mentem el a közös miniszterelnök-jelölthöz Hódmezővásárhelyre, hogy felhívjam a figyelmet ennek fontosságára” - írta a Facebookon Jakab. Márki-Zay még ennél is szűkszavúbb volt Instagram-posztjában.

A Telex megkérdezte a politikusokat, miről volt szó, és bár mindketten pozitívnak mutatkoztak, mégis úgy tűnik, hogy alapvető kérdésekben sem értettek egyet a felek.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Fotó: botost/444.hu

Például abban, hogy a Jobbiknak milyen anyagi lehetőségei vannak, és mennyiben járul hozzá a közös ellenzéki kampányhoz.

Jakab korábban azt írta, hogy a Jobbiknak komoly teher a számvevőszék által több tételben kiszabott, több százmillió forintos büntetés, de még így is az ő pártjuk teszi be a legtöbbet a közös kampányba - kétszer annyit, mint a többi párt együtt. Márki-Zay ellenben azt hangsúlyozta, hogy a pártok együttes hozzájárulása sem éri el azt az összeget, amit az ő stábja bocsát a közös kampány rendelkezésére.

A másik vitás pont a hetedik frakció kérdése, amihez a hódmezővásárhelyi polgármester ragaszkodni látszik, ellenben a Jobbik nem támogatja az ötletet.

Jakab a Szabad Európának adott csütörtöki interjújában egyenesen úgy fogalmazott, hogy aki az előválasztás szabályainak lefektetése után „új parlamenti frakciót szeretne létrehozni belőlük, az a választói akarat semmibevétele.” Márki-Zay erre annyit reagált, hogy értik egymás álláspontját ebben a kérdésben, de egyelőre nem sikerült megállapodniuk. (Telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt