A WHO vezetője optimista, szerinte 2022-ben legyőzhetjük végre a koronavírust

járvány
2021 december 31., 19:49

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus azt mondta, optimista azzal kapcsolatban, hogy 2022-ben már legyőzhetjük a koronavírus-járványt. Újévi üzenetében ugyanakkor óva intett a „szűklátókörű nacionalizmus és a vakcinafelhalmozás” ellen.

Tedros Adhanom Ghebreyesus
photo_camera Tedros Adhanom Ghebreyesus Fotó: CHRISTOPHER BLACK/AFP

Azt mondta, most már több információnk és eszközünk a coviddal szemben, mint két éve, de arra is figyelmeztetett, hogy minél tovább marad egyenlőtlen a vakcinák eloszlása a világ országai között, annál nagyobb a kockázata annak, hogy a vírus kiszámíthatatlan módon mutálódik, amit nem tudunk megakadályozni. „Ha véget vetünk az egyenlőtlenségnek, akkor véget vetünk a járványnak” - állítja Ghebreyesus.

A WHO új célja, hogy 2022 júliusára a világ összes országában be legyen oltva az emberek 70 százaléka, hogy vége legyen a pandémiának. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.