Dél-Koreában három év alatt több mint 100 lakástüzet macskák okoztak

ÁLLAT
2021 december 31., 07:58
comments 1

Dél-Koreában a tűzoltóság figyelmeztette a macskatulajdonosokat, hogy nagyon vigyázzanak, mert az elmúlt három évben több mint száz lakástüzet macskák okoztak.

A szöuli tűz- és katasztrófavédelmi hivatal csütörtöki közleménye szerint a macskák összesen 107 lakástüzet okoztak 2019 januárja és 2021 novembere között. A macskák feltehetően az elektromos tűzhelyek bekapcsolásával okozták a tüzeket. A tűzesetek több mint fele akkor történt, amikor a gazdák nem voltak otthon.

photo_camera Fotó: Mészáros Juli

A szöuli katasztrófavédelem azt tanácsolta a macskásoknak, hogy távolítsanak el minden gyúlékony dolgot a tűzhelyről és annak közeléből, például papírtörlőket.

Természetesen nem csak Dél-Koreában gyújtogatnak a macskák. Az American Humane Association szerint az Egyesült Államokban évente legalább ezer lakástüzet okoznak háziállatok. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.