Felgyújtottak egy házat Türingiában, egy 28 éves magyar férfi benn égett

bűnügy
2021 december 31., 16:00
comments 1

December 23-án éjszaka kiégett egy lakóépület felső szintje a türingiai Sonneberg központjában. A tűzben egy 28 éves magyar férfi életét vesztette. Egy 19 éves fiatalt még időben ki tudtak menekíteni a tűzoltók az ablakon keresztül, őt könnyebb sérülésekkel és füstmérgezéssel vitték kórházba.

photo_camera Sonneberg, Türingia Fotó: BODO SCHACKOW/dpa Picture-Alliance via AFP

A türingiai rendőrség szerint szándékos gyújtogatásról lehet szó, ezzel kapcsolatban előzetes letartóztatásba helyeztek egy 20 éves, környékbeli fiatalt.

Az in Südthüringen lap azt írja, a magyar férfi egy helyi cégnél dolgozott, és ideiglenesen lakott a házban egy barátjánál.

A tűz miatt összesen 12 ember maradt otthon nélkül, ők rokonokhoz költöztek vagy a városi hivatal által közvetített szálláshelyekre mentek.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a berlini magyar nagykövetséget, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt