HBO sorozat készül Karikó Katalinról és a covid-vakcinák kifejlesztéséről

2021 december 31., péntek 17:11
3

The First Shots címmel sorozatot forgat az HBO a Pfizer és a Moderna COVID-19 vakcináinak kifejlesztéséről Brendan Borell újságíró azonos című könyve alapján. Producere Adam McKay lesz, aki az Utódlás executive producere, illetve a Ne nézz fel! rendezője. A szereplőválogatás állítólag már elkezdődött.

Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A könyv azokra a kulcsszereplőkre összpontosított, akik az oltóanyag létrehozását és elosztását lehetővé tették, beleértve a tudósokat (Kizzmekia Corbett, Karikó Katalin és Sarah Gilbert ), politikusokat és milliárdos vezérigazgatókat. Az HBO várhatóan tudós nők és döntéshozó férfiak együttműködéseként, a kétpólusú politika és a globális cégvilág harcaként mutatja be a COVID-19 járvány legyőzésére hivatott új típusú oltóanyagok kifejlesztését.

A sztoriban megjelenik majd Dr. Anthony Fauci, Donald Trump elnök, veje-tanácsadója Jared Kushner, a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla és a Moderna vezérigazgatója, Stéphane Bancel is. (SZTE / Complex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt