HBO sorozat készül Karikó Katalinról és a covid-vakcinák kifejlesztéséről

Sorozat
2021 december 31., 17:11
comments 3

The First Shots címmel sorozatot forgat az HBO a Pfizer és a Moderna COVID-19 vakcináinak kifejlesztéséről Brendan Borell újságíró azonos című könyve alapján. Producere Adam McKay lesz, aki az Utódlás executive producere, illetve a Ne nézz fel! rendezője. A szereplőválogatás állítólag már elkezdődött.

Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus
photo_camera Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A könyv azokra a kulcsszereplőkre összpontosított, akik az oltóanyag létrehozását és elosztását lehetővé tették, beleértve a tudósokat (Kizzmekia Corbett, Karikó Katalin és Sarah Gilbert ), politikusokat és milliárdos vezérigazgatókat. Az HBO várhatóan tudós nők és döntéshozó férfiak együttműködéseként, a kétpólusú politika és a globális cégvilág harcaként mutatja be a COVID-19 járvány legyőzésére hivatott új típusú oltóanyagok kifejlesztését.

A sztoriban megjelenik majd Dr. Anthony Fauci, Donald Trump elnök, veje-tanácsadója Jared Kushner, a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla és a Moderna vezérigazgatója, Stéphane Bancel is. (SZTE / Complex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.