Meghalt Homonnay Gergely, nyomoz az olasz rendőrség

GYÁSZ
2022 január 02., 21:00
comments 24

A Corriera Della Sera olasz lap értesülése szerint szombaton hajnalban Rómában elhunyt Homonnay Gergely, író, újságíró, ellenzéki aktivista.

Homonnay egy ideje Rómában lakott. Három kötete jelent meg, mindegyikben Erzsi, a macska szemszögéből láttatta a világ eseményeit, a Puszi, Erzsi címűről itt írtunk részletesen.

photo_camera Homonnay Gergely, író, egy részben általa szervezett 2018-as tüntetésen. Fotó: Adrián Zoltán/Képszerkesztőseg

Újságíróként és bloggerként is ismert volt, az elmúlt néhány évben pedig ellenzéki aktivistaként politizált is, a DK-hoz állt közel. Rendszeresen felszólalt a melegek jogaiért is.

Az olasz lap szerint szilveszter hajnalban ment abba a meleg klubba, amelynek a privát fürdőjében életét vesztette. Mellette gyanús folyadékot és port találtak, ezeket az olasz rendőrök még vizsgálják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.