Könyvet írt a legokosabb, leggyönyörűbb, politikailag legaktívabb magyar macska

KULTÚRA
2016 október 09., 09:27
comments 137

Erzsébet Fenevadova budai úrinő, az Észak-Budai Vadászkörzet Cinegemadár Szakosztályának Elnök Asszonya. Kalandjait minden jóérzésű ember évek óta követi az interneten. Mindenkiénél izgalmasabb életéről könyvet is lehetne írni, ezt ő maga nemrég meg is tette, Puszi, Erzsi! – A világ macskaszemmel címmel.

„De ki ez az Erzsi?”Ha felmerül benned ez a kérdés, az elég nagy szégyen, de leírom röviden.

Erzsébet királylánynak született, de ma már elnök asszonynak (szigorúan külön) készül. Mindennapjait egy budai lakásban tölti, élete csupa tennivaló és elfoglaltság, amit a Hotel Wardrobe Wellness Superior***** Elnöki Lakosztályában pihen ki napi húsz órában.

photo_camera Maradj otthon. Ne szavazz. Én is visszavonultam a Hotel Wardrobe Wellness Superior***** elnöki lakosztályába. Puszi, Erzsi! – Erzsi for President

2014-ben elszökött otthonról, akkor egy egész ország kereste. Szerencsére meglett. 2015-ben Gergely ivartalanítatta, Jézus menyasszonyaként éli szűzies életét, anyósával, Szűz Máriával nagyon jó viszonyt ápol. A Budapest Pride-ra rendszeresen kinéz. Imádja a tonhalat. Bannolja azokat, akik beszólnak neki.

Az alantas munkát, például a bevásárlást és a szociális médiafelületek kezelését Gergellyel végezteti el, Erzsébet eszmefuttatásait és történeteit napi rendszerességgel ő gépeli be Erzsi hivatalos Facebook-oldalára, a királynői portrékat ő tölti fel Instagramra.

link Forrás
Erzsébet csodálatos bejegyzéseinek állandó szereplői például Rogáncili és Habony Árpád, Gergely ismerőseinek macskái, az aranyszarató és a tonhal.

Nem csak viccelődik, komoly témákban, például a menekültválság kérdésében is állást foglal – nem véletlenül kért tőle interjút a Wall Street Journal 2015-ben.

A szerző a 444 kifejezett kérésére sem volt hajlandó megerősíteni, hogy a könyvben lesz-e majd szó ezekről a dolgokról (Rogáncili, tonhal, aranyszarató). Valószínűleg igen, de ezt senki sem tudhatja biztosan addig, amíg el nem olvassa.

photo_camera "Az idő múlásával ténsasszonyosodsz, Erzsikém, és jóllehet egy díva mindig díva marad (lásd Medveczky Ilonát), ilyen gömbölyded idomokkal max plus size modell lehetnél - Victoria's Secret modell már sosem" – mondta az imént Gergely.
Nem mintha valaha az akartam volna lenni...
Nem hiszem, hogy a brazil gyantát, és a csipketangát nekem találták ki!
De én ezek nélkül is szép vagyok! Puszi, Erzsi!
Erzsi for President

Erzsi társadalomelméleti jelentőségű gondolatai és irodalmi tevékenysége mellett politikai befolyásáról és aktivitásáról is beszélnünk kell. Pártja, a Magyar Szőrösfülű Bajszos Cicapárt programjában már rengeteg intézkedés szerepel.

Elnök asszonyként betiltaná a rossz időt, áfamentessé tenné a tonhalat és pórázt rakna többek közt Orbán Viktorra.

photo_camera Micsoda világ az, ahol egy macskára raknak vezetőpórázt, és nem Matolcsyra és Orbán Viktorra? Ha elnök asszony leszek, ez meg fog változni!
Szavazz rám! Puszi, Erzsi!
Erzsi for President

A kvótanépszavazás érvénytelenségében is bőven benne volt a mancsa, rengetegen szolgája szavazott igen vagy nem helyett inkább Erzsivel.

És ez még csak a kezdet! Nagyon valószínűnek tartom, hogy 2018-ban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt méltó riválisaként indul az országgyűlési választásokon a MSzBC színeiben.

Éppen ezért is nagyon fontos, hogy még idejében megbarátkozz leendő királynőddel.

photo_camera NapomErzsi for President

Mivel Erzsébet minden nagysága ellenére jogilag mégiscsak egy macska, a könyvet sajnos Gergely nevén kellett kiadni, aki mellékesen ugyanazon a napon született, mint Jorge Luis Borges argentin költőzseni, csak néhány évvel később.

Véletlen lenne?

photo_camera Az elnök asszony és a szolgájaErzsi for President

Puszi, 444!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.