Az Emmi számításai szerint az állami fenntartású iskolákban a 78 ezer pedagógus 94 százaléka már felvette az oltást

járvány
2022 január 03., 09:55
comments 7

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának hétfői közleménye szerint az állami fenntartású iskolákban a 78 ezer pedagógus 94 százaléka a már felvette az oltást, 3 százalékuk szakorvosi ellenjavallattal, 1 százalékuk miniszteri mentesítéssel rendelkezik, további 1 százalékuk van betegállományban, illetve vár mentesítési kérelme elbírálására, ami napokon belül lezárulhat.

A pedagógusok fennmaradó 1 százaléka csak az oltás felvételét követően térhet vissza az iskolába, vagyis őket fizetés nélküli szabadságra küldték. Miután kötelezővé tették az oltást az állami iskolákban, a tanárok év végéig kaptak haladékot, hogy felvegyék a vakcinát. A Nemzeti Pedagógus Kar vezetője december végén arról beszélt az Inforádiónak, hogy december elején az oktatásban dolgozók 10 százaléka nem volt beoltva, mostanra ez a felére, körülbelül ötezer főre csökkent.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.