Irán-párti hekkerek támadták meg a Jerusalem Postot

külföld
2022 január 03., 06:43
comments 8
photo_camera Fotó: Twitter

Hekkertámadás miatt nem volt elérhető hétfő reggel a Jerusalem Post című, angol nyelvű izraeli lap weboldala.

A címlap helyett egy piros gyűrűből előtörő ballisztikus rakéta fogadta a látogatókat, Kászim Szulejmánira, az iráni titkosszolgálat egykori vezetőjére utalva, akivel két éve ezen a napon végeztek az amerikaiak. Válaszul Irán iraki amerikai támaszpontokat bombázott.

A Jerusalam Post ennek megfelelően Irán-párti hekkerekről ír, azzal együtt, hogy nem világos, irániak-e egyáltalán, vagy hogy az állam támogatta-e őket. A lap szerint a támadás egyben közvetlen fenyegetés Izraellel szemben is.

photo_camera Megemlékezés Iránban Fotó: MURTADHA AL-SUDANI/Anadolu Agency via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.