NNK: Januárban is lehet regisztráció nélkül oltást kérni, a háziorvosokat is bevonják az oltási akcióba

járvány
2022 január 03., 15:43
comments 1

Januárban minden csütörtöktől szombatig ismét időpontfoglalás nélkül lehet kérni a koronavírus elleni oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes hétfőn a közmédiának.

Januárban a háziorvosoknál is oltásiakció-hétvégéket szerveznek. Minden háziorvos kiválaszthat egy-egy pénteket és szombatot, amikor a praxisába tartozók mehetnek hozzá oltásért. Galgóczi szerint a novemberben lezajlott oltási akcióhetek nagyon sikeresek voltak, a harmadik oltások nagy részét ekkor adták be. Decemberben aztán újabb oltási akciónapokat tartottak. Több mint 6 millióan megkapták az első oltásokat, és az oltottak több mint fele már a harmadikat is, ami nagyon fontos az omikron variáns elterjedésének megakadályozása szempontjából.

photo_camera Galgóczi Ágnes

Az osztályvezető elmondta, hogy az 5-11 éves korosztály oltása is folyamatosan zajlik a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál. Már több mint 61 ezren regisztráltak az oltásra; több mint 47 ezren már megkapták az első dózist, és a héten sokan már a második oltást kapják. Az oltóanyag folyamatosan érkezik a gyermekek számára is, de javasolt időpontot foglalni a oldalon.

Galgóczi Ágnes közölte: a szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a vizsgált minták esetében lassú csökkenést mutat. Bíznak abban, hogy a járvány leszálló ágba kerül, és az oltásokkal a járvány továbbterjedését meg tudjuk akadályozni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.