Koronavírus-számok Magyarországon 5/9/2022
Elhunytak + 77 Σ 46 343
Kórházban - 295 Σ 1 015
Fertőzöttek + 6 748 Σ 1 909 948
Tesztek + 39 094 Σ 11 394 556
Oltottak + 876 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

NNK: Januárban is lehet regisztráció nélkül oltást kérni, a háziorvosokat is bevonják az oltási akcióba

január 3., hétfő 15:43
1

Januárban minden csütörtöktől szombatig ismét időpontfoglalás nélkül lehet kérni a koronavírus elleni oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes hétfőn a közmédiának.

Januárban a háziorvosoknál is oltásiakció-hétvégéket szerveznek. Minden háziorvos kiválaszthat egy-egy pénteket és szombatot, amikor a praxisába tartozók mehetnek hozzá oltásért. Galgóczi szerint a novemberben lezajlott oltási akcióhetek nagyon sikeresek voltak, a harmadik oltások nagy részét ekkor adták be. Decemberben aztán újabb oltási akciónapokat tartottak. Több mint 6 millióan megkapták az első oltásokat, és az oltottak több mint fele már a harmadikat is, ami nagyon fontos az omikron variáns elterjedésének megakadályozása szempontjából.

Galgóczi Ágnes

Az osztályvezető elmondta, hogy az 5-11 éves korosztály oltása is folyamatosan zajlik a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál. Már több mint 61 ezren regisztráltak az oltásra; több mint 47 ezren már megkapták az első dózist, és a héten sokan már a második oltást kapják. Az oltóanyag folyamatosan érkezik a gyermekek számára is, de javasolt időpontot foglalni a oldalon.

Galgóczi Ágnes közölte: a szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a vizsgált minták esetében lassú csökkenést mutat. Bíznak abban, hogy a járvány leszálló ágba kerül, és az oltásokkal a járvány továbbterjedését meg tudjuk akadályozni. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt