Hawaii legaktívabb vulkánjának kráterébe zuhant egy 75 éves helyi férfi

baleset
január 4., 20:37
comments 1

Hawaii legaktívabb vulkánja, a Kilauea kürtőjébe zuhanva halt meg egy idős férfi – közölte a Hawaii Tribune Herald.

A férfit értesülések szerint hétfő reggel jelentették eltűntnek a hawaii nemzeti park (Hawaii Volcanoes National Park) területén. A 75 éves helyi lakos holttestét később a tűzhányóban találták meg, és 30 méteres mélységből hozták fel a parkőrök helikopterrel.

A férfi állítólag „lezárt területről” zuhant a mélybe, ezért a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

Egyébként a vulkáni nemzeti parkot – ami a Hawaii-szigeten, vagy másként a Nagy Szigeten található – nem zárják le, sőt, késő este is nyitva tart: sok a helyi és a turista, akik az elmúlt hónapok több lávakitörése után kialakult, izzó lávatavat látogatják meg.

photo_camera Fotó: Bourseiller Philippe/hemis.fr via AFP

Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint a Kilauea szeptember 29. óta aktív megint, és a baleset napján egy 4,3-as erősségű földrengés is volt a térségben, de nem keletkeztek jelentősebb épületkárok.

Az USGS szóvivője felhívta a figyelmet, hogy a Kilauea fokozott tevékenységi fázisba lépett, ami növeli az újabb kitörések valószínűségét. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt