Méztermelők tüntettek Chilében, hét rendőrt csíptek meg a méhek

Négy méhészt vettek őrizetbe Chile fővárosában, Santiagóban egy tüntetés után. A méhészek azért vonultak utcára, hogy kormányzati támogatást követeljenek az ágazatuk számára. Tiltakozásképp méhkaptárakkal zártak le egy kereszteződést, és amikor a rendőrök megpróbálták ezeket a torlaszokat odébb vinni, hét rendőrt megcsíptek a méhek.

Az országban elhúzódó szárazság komoly gondot okoz a méheknek, illetve az állatokat tartó embereknek. Hogy felhívják a figyelmet a problémáikra, a BBC beszámolója szerint a méhészek 60 kaptárt és mintegy tízezer méhet vittek az elnöki palota elé. A tüntetők egyike arról beszélt a sajtónak, hogy a méhrajok pusztulása nemcsak számukra, de az egész világ számára súlyos csapást jelent.

A Reuters helyszíni beszámolója szerint a tüntetők többek között azt szeretnék, ha a kormány segítene a mézárak szabályozásában, illetve ha támogatást kaphatnának a méztermelők. A mezőgazdasági minisztérium részéről az közölték, hogy osztoznak a méhészek aggodalmában a szárazság miatt, és hónapok óta nyújtanak segélyeket 20, a vízhiány miatt bajba került közösségnek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt