Több tízezer tengericsillag sodródott partra Walesnél a szélsőséges időjárás miatt

január 4., kedd 9:59

Bálnákat, delfineket és más gerinceseket viszonylag gyakran láthatunk partra sodródni, most viszont a tüskésbőrűek családjába tartozó tengericsillagok lepték el Wales partjait.

Egy amatőr természetfotós, Giles Davies készített képeket a különös jelenségről, állítása szerint több tízezer tengericsillag hevert a parton.

Nagyon szomorú, hogy ilyet látni a természetben, mert egy faj több ezer példányának elpusztulásáról van szó- mondta a fotós, majd hozzátette, hogy egy egészen hosszú szakaszon, Coppett Hall Beach-től egészen a pembrokeshire-i Tenbyig tele volt elpusztult, vagy még az életéért küzdő tengericsillagokkal a part.

Ellepték Wales partjait a tengericsillagok Fotó: google maps


A Marine Conservation Society nevű óceánvédő szervezet szerint a szélsőséges időjárás idézi elő az ugyan ritkán, de a kívánatosnál így is gyakrabban előforduló ilyen eseteket, míg Jake Davies, a walesi Angel Shark Project tengerbiológusa azt állítja, hogy egészen pontosan a nagy viharok miatt sodródnak tömegesen partra a tengericsillagok. A viharok ugyanis nagy dagályt okoznak, melynek következtében a parton kötnek ki az úszásban nem éppen jeleskedő tengericsillagok.

(BBC, a címlapkép illusztráció)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt