Annyira meleg volt az elmúlt napokban, hogy máris megkezdődött a pollenszezon

egészség
2022 január 05., 10:29

Az évszakhoz képest szokatlanul meleg időjárás miatt az év első napjaiban országszerte több helyen megjelent a levegőben a mogyoró, az éger, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenje. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közleménye szerint „koncentrációjuk jellemzően alacsony, azonban a mogyoró pollenterhelése helyenként már az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet is elérheti”.

Az előrejelzések szerint a következő napokban még marad az enyhe időjárás, emiatt a pollenterhelés többfelé elérheti a közepes szintet. Átmenetileg azonban mérséklődhet a hétvégén, amikor kicsit lehűlhet az idő, de az azt követő felmelegedés miatt újra elkezdik majd szórni pollenjeiket a kora tavasszal virágzó fák. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.