Egy online nőárverés miatt többeket is letartóztattak Indiában

január 5., szerda 7:21
1

Három embert tartóztattak le Mumbaiban, miután a gyanú szerint egy olyan applikációt működtettek, amelyen keresztül több száz muszlim nőt „árultak”. A rendőrség közleménye szerint a nőket gyakorlatilag árverésre bocsátották.

Az indiai hatóságok szerint az elmúlt napokban több indiai muszlim nő arról számolt be a közösségi médiában, hogy fotóikat a hozzájárulásuk nélkül használták fel egy alkalmazásban, ami a Bulli Bai nevet kapta. Utóbbi egy becsmérlő kifejezés a muszlim nőkre.

A mumbai rendőrség kiberbűnözési osztálya a héten tartóztatta le a 21 éves Mayank Rawalt, a szintén 21 éves mérnökhallgató Vishal Kumart és egy 19 éves nőt, Shweta Singhet is, akit az ügy fő vádlottjaként gyanúsítanak.

Az applikáció miatt egy újságíró, Ismat Ara tett feljelentést. Szerinte az applikáció „erőszakos, fenyegető, és az a célja, hogy félelem- és szégyenérzetet keltsen a nőkben és a muszlim közösségben”. (Aljazeera)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt