Egy online nőárverés miatt többeket is letartóztattak Indiában

külföld
2022 január 05., 07:21
comments 1

Három embert tartóztattak le Mumbaiban, miután a gyanú szerint egy olyan applikációt működtettek, amelyen keresztül több száz muszlim nőt „árultak”. A rendőrség közleménye szerint a nőket gyakorlatilag árverésre bocsátották.

Az indiai hatóságok szerint az elmúlt napokban több indiai muszlim nő arról számolt be a közösségi médiában, hogy fotóikat a hozzájárulásuk nélkül használták fel egy alkalmazásban, ami a Bulli Bai nevet kapta. Utóbbi egy becsmérlő kifejezés a muszlim nőkre.

A mumbai rendőrség kiberbűnözési osztálya a héten tartóztatta le a 21 éves Mayank Rawalt, a szintén 21 éves mérnökhallgató Vishal Kumart és egy 19 éves nőt, Shweta Singhet is, akit az ügy fő vádlottjaként gyanúsítanak.

Az applikáció miatt egy újságíró, Ismat Ara tett feljelentést. Szerinte az applikáció „erőszakos, fenyegető, és az a célja, hogy félelem- és szégyenérzetet keltsen a nőkben és a muszlim közösségben”. (Aljazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.