Meghalt a paraguayi katona, akire egy szarvas támadt rá az elnöki palota udvarán

ÁLLAT
2022 január 05., 09:57

A szarvasbika ijedtében agancsával mellkason döfte a katonát.

A Paraguayban nem őshonos pettyes szarvast az elnök diplomáciai ajándékként kapta. Az állat a fővároshoz közeli, asuncióni rezidencia 24 hektáros kertjében éldegélt több más vadállattal együtt.

Egy térfigyelő kamera rögzítette azt az esetet, amikor a 42 éves őrmester, Victor Isasi megközelítette a szarvast, mire az állat vélhetően megijedt és támadásba lépett, agancsával ütéseket mért az őrmester mellkasára.

"A biztonsági kamerán látható, amint az őrmester belép abba a szektorba, ahol az állatok vannak, és olyan mozdulatot tett (felemelte a kezét), ami kiváltotta a szarvas reakcióját. Korábban még soha nem történt ilyen támadás az elnöki rezidencián” - mondta Victor Urdapilleta katonai szóvivő.

Állapotát stabilizálták, majd katonai kórházba szállították, ahol végül halálát szív- és légzésleállás okozta. (BBC)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.