Romániában kötelező lesz az utcai maszkviselés

járvány
2022 január 05., 15:02
comments 3

Romániában kötelezővé teszik a köztéri maszkviselést, és csak az orvosi maszkok használatát fogadják el – jelentette be Alexandru Rafila egészségügyi miniszter és Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár a kormányülés utáni sajtótájékoztatón.

photo_camera Illusztráció: Fabian Strauch/dpa via AFP

A járvány terjedésének megfékezésére a járványügyi operatív törzs (CNSU) tett javaslatokat. Ezek egy részét kormányhatározatban, más részét az egészségügyi minisztérium és a belügyminisztérium közös rendeletében kell elfogadni.

Alexandru Rafila azt mondta: azért fontos a megfelelő maszk viselése, mert Romániában gyorsan terjed a koronavírus omikron variánsa, ami sokkal fertőzőbb, mint a korábbi vírusváltozatok. A megfertőződéstől csakis a megfelelő maszk, a súlyos megbetegedéstől pedig az oltás véd meg – mondta a miniszter. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.