Koronavírus-számok Magyarországon 7/27/2022
Elhunytak + 54 Σ 46 790
Kórházban + 479 Σ 1 345
Fertőzöttek + 14 402 Σ 1 965 481
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 413 420
A legújabb trendek

Szlávik János: A flurona nem egy új koronavírus-mutáció

január 5., szerda 8:51
2

A flurona nem új koronavírus-mutáció, a megjelölés azt jelenti, hogy az influenzavírus és a koronavírus egyszerre van jelen valakinek a szervezetében, azonban a két vírusnak „nincs köze egymáshoz, nem tudnak rekombinálódni” – ezt az M1 műsorában mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

Ezzel együtt elmondta, hogy mindkét vírus a rizikócsoportba tartozóknál, azaz az idős, krónikus betegséggel küzdőknél okoz súlyos állapotot, ezért nekik mindenképpen azt javasolja, hogy kérjék mind az influenza elleni, mind a koronavírus elleni védőoltást.

Szlávik szerint össze fog érni a járvány negyedik és ötödik hulláma, és megint esetszám-növekedések várhatók, de azt reméli, hogy az oltásoknak köszönhetően a kórházban kezelt súlyos esetek száma nem fogja meredeken követni a megbetegedések számát. Ehhez hozzátette, hogy a kórházban kezelt emberek zöme oltatlan.

Arról is beszélt, hogy nem túl optimista azzal kapcsolatban, hogy a járvány idén végleg véget érhet, mert „van olyan nézet”, ami szerint a koronavírus velünk marad, talán náthaszerű megbetegedéssé szelídül.

A negyedik oltásról azt mondta, meg kell várni más országok negyedik oltással kapcsolatos tapasztalatait, de a harmadik oltás nagyon fontos, hiszen 70-80 százalékos védettséget ad. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt