A Fidesz kampányrendezvény-szerű programjaira nem a párt, hanem egy helyi rádió fizette a terembérletet Szombathelyen

POLITIKA
2022 január 06., 08:32
comments 5

Dömötör Csaba szombathelyi fórumának, Hende Csaba konferenciájának és a Fidesz év végi vacsorájának a terembérletét is a Vasi Friss Rádió Kft. fizette ki - derül ki az ugytudjuk.hu adatigényléséből.

Ezeket a rendezvényeket a Haladás Sportkomplexum VIP termében tartották az október és december közti időszakban. A szerződés szerint a rádió egy 10 alkalomra szóló bérleti keretszerződést kötött, és alkalmanként 150 ezer forint + ÁFÁ-t fizetett ki értük.

Dömötör Csaba fóruma Szombathelyen.
photo_camera Dömötör Csaba fóruma Szombathelyen. Forrás: Hende Csaba facebook

A szombathelyi lap utánanézett annak, hogy miért egy külsős cég fizette ezeket az elég egyértelműen kampányrendezvénynek tűnő eseményeket. A rádió tulajdonosa Kis-Kádi Tamás, akit még az előző, fideszes városvezetés idején egy városi cég felügyelőbizottságába delegált a párt. Ezenkívül a Vasi Friss Rádió Kft. a kiadója a Fidesz közeli Frisss.hu-nak és a Frisss Rádiónak. Ez utóbbit évekkel ezelőtt a Rádió 1 hálózatába kapcsolták.

Sem Dömötör, sem Hende nem válaszolt a lap kérdéseire.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.