A Nemzeti Kibervédelmi Intézet nyugalomra inti az önkielégítést végző magyarokat

bűnügy
január 6., 10:46
comments 28

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat ezúttal a sajtóirodáján keresztül vette fel a szerkesztőségünkkel a kapcsolatot. Figyelemfelhívó levelükben azt kérik, juttassuk el felhívásukat a pornófogyasztó magyarokhoz. Újfajta zsarolás ütötte fel a fejét ugyanis az online térben. Ezt pedig úgy hívják, hogy sextortion.Ez röviden azt a jelenséget írja le, amikor a magukat hackernek kiadó csalók random emailcímekre elküldött leveleikben azt állítják, hogy az adott felhasználó gépét feltörték. Azt is hazudják, hogy az eszköz kamerája segítségével felvételeket készítettek arról, hogy mit csinál, miközben felnőtt tartalmakat néz az interneten. Végül felajánlják ebben a kamuüzenetben, hogy ha kapnak pénzt, akkor cserébe törlik a felvételeket, egyéb esetben azonban közszemlére teszik azokat.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete azonban azt üzeni, hogy nem kell törődni ezekkel a levelekkel, és semmiképp sem szabad pénzt utalni az ilyen fenyegetések hatására, hisz valójában az email címünkön kívül más adatot nem tudnak megszerezni illetéktelenek. Itt lehet elolvasni a teljes tájékoztatást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt