A Nemzeti Kibervédelmi Intézet nyugalomra inti az önkielégítést végző magyarokat

bűnügy
2022 január 06., 10:46
comments 28

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat ezúttal a sajtóirodáján keresztül vette fel a szerkesztőségünkkel a kapcsolatot. Figyelemfelhívó levelükben azt kérik, juttassuk el felhívásukat a pornófogyasztó magyarokhoz. Újfajta zsarolás ütötte fel a fejét ugyanis az online térben. Ezt pedig úgy hívják, hogy sextortion.Ez röviden azt a jelenséget írja le, amikor a magukat hackernek kiadó csalók random emailcímekre elküldött leveleikben azt állítják, hogy az adott felhasználó gépét feltörték. Azt is hazudják, hogy az eszköz kamerája segítségével felvételeket készítettek arról, hogy mit csinál, miközben felnőtt tartalmakat néz az interneten. Végül felajánlják ebben a kamuüzenetben, hogy ha kapnak pénzt, akkor cserébe törlik a felvételeket, egyéb esetben azonban közszemlére teszik azokat.

link Forrás

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete azonban azt üzeni, hogy nem kell törődni ezekkel a levelekkel, és semmiképp sem szabad pénzt utalni az ilyen fenyegetések hatására, hisz valójában az email címünkön kívül más adatot nem tudnak megszerezni illetéktelenek. Itt lehet elolvasni a teljes tájékoztatást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.