Előbb megfigyeltette, majd egymillió forintért megverette és kiraboltatta volt barátnőjét egy budapesti férfi

bűnügy
2022 január 06., 11:01
comments 2

Egy 39 éves budapesti férfi először 300 ezer forintot ígért 2020 nyarán volt párjának megfigyeléséért, követéséért, illetve egy újabb párkapcsolat megakadályozásáért, mivel szakításuk óta nagyon haragudott rá. Egy 28 éves férfit bízott meg a feladattal, akit 2020 májusban ismert meg. A feladattal megbízott férfihoz csatlakozott 26 éves barátnője is.

Később a pár újabb megbízást kapott, immáron 1 millió forintért cserébe. A feladat: támadják meg a volt barátnőt a lakásán, bántalmazzák és rabolják ki. A felbujtó még külön tanácsokat is adott a bántalmazás módjához.

Több hetes tervezés után 2020. július 13-án magukat futárnak kiadva jutottak be a III. kerületi lakásba. Ajtónyitáskor belökték, kiütötték, majd megkötözték a nőt. Ezután összegyűjtötték a lakásban fellelhető értékeket, majd további bántalmazás után elhagyták a helyszínt. A súlyosan sérült nő az erkélyen keresztül kért segítséget egy lakótól, aki értesítette a rendőrséget.

Ezen a felvételen az látszik, hogy a magát futárnak kiadó nő virággal a kezében érkezik a házhoz, a férfi pedig távozik a lakásból, miután bántalmazták és kirabolták a megbízó volt barátnőjét.

link Forrás

„A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az ügyben felfegyverkezve elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészség mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban” – írja a sajtóközlemény.

Bódog Bálint cikke

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.