Előbb megfigyeltette, majd egymillió forintért megverette és kiraboltatta volt barátnőjét egy budapesti férfi

bűnügy
2022 január 06., 11:01
comments 2

Egy 39 éves budapesti férfi először 300 ezer forintot ígért 2020 nyarán volt párjának megfigyeléséért, követéséért, illetve egy újabb párkapcsolat megakadályozásáért, mivel szakításuk óta nagyon haragudott rá. Egy 28 éves férfit bízott meg a feladattal, akit 2020 májusban ismert meg. A feladattal megbízott férfihoz csatlakozott 26 éves barátnője is.

Később a pár újabb megbízást kapott, immáron 1 millió forintért cserébe. A feladat: támadják meg a volt barátnőt a lakásán, bántalmazzák és rabolják ki. A felbujtó még külön tanácsokat is adott a bántalmazás módjához.

Több hetes tervezés után 2020. július 13-án magukat futárnak kiadva jutottak be a III. kerületi lakásba. Ajtónyitáskor belökték, kiütötték, majd megkötözték a nőt. Ezután összegyűjtötték a lakásban fellelhető értékeket, majd további bántalmazás után elhagyták a helyszínt. A súlyosan sérült nő az erkélyen keresztül kért segítséget egy lakótól, aki értesítette a rendőrséget.

Ezen a felvételen az látszik, hogy a magát futárnak kiadó nő virággal a kezében érkezik a házhoz, a férfi pedig távozik a lakásból, miután bántalmazták és kirabolták a megbízó volt barátnőjét.

„A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az ügyben felfegyverkezve elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészség mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban” – írja a sajtóközlemény.

Bódog Bálint cikke

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt