Kutyája 13 órán át melegítette testével, megmentette a horvát hegyekben rekedt túrázó életét

ÉLET
január 6., 9:52
comments 1

Grga Brkic éppen a horvát Velebit-hegységben túrázott alaszkai malamut kutyájával, North-szal, amikor elesett, megsérült és nem tudott tovább haladni.

A férfi két másik túrázóval indult el, akik, miután órákon át nem tudták elérni társukat, hegyimentőket hívtak. A mentés sokáig tartott, mert nem volt egyértelmű, merre kell elindulni keresni a férfit és kutyáját.

Az életét nyolc hónapos kutyájának köszönheti, aki ösztönösen mellé gömbölyödött, és testével, nagy bundájával tartotta melegen. Brkic nagy valószínűséggel nem élte volna túl North nélkül, ugyanis 13 órán keresztül feküdtek így a hóban, jeges szélben, mire megérkezett a segítség.

Az ember és kutya közötti barátság nem ismer határokat- írták a hegyimentők a Facebook-poszthoz, ahol egy fotót is közöltek a mentésről. Ekkor Brkic már hordágyon feküdt, de North még ekkor sem tágított mellőle.

Brkicnek jól jött, hogy nem egy vizslával indult túrázni, az alaszkai malamut ugyanis egy szánhúzó kutyafajta, emiatt jól tud alkalmazkodni a szélsőséges hideghez és a hóhoz. (Skynews)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt