18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Törölték Chris Noth jeleneteit a Szex és New York fináléjából a zaklatási vádak miatt

bűnügy
2022 január 06., 13:15
comments 1

A Variety megerősítette, hogy Chris Noth jeleneteit törölték a Szex és New York sorozat fináléjából, az And Just Like That-ból.

Az elmúlt hetekben több nő beszélt arról, hogy állításuk szerint Chris Noth bántalmazta őket. Zoe-Lister Jones névvel vállalta vádjait, miszerint a színész meghívta őt a lakására, megcsókolta, és ugyan visszacsókolt, rögtön jelezte, hogy haza szeretne menni. Állítása szerint a színész magához rántotta, az ágy felé vitte, levetkőztette, és egy tükörrel szemben állva hátulról megerőszakolta.

Egy másik nő arról számolt be, hogy 7 éve, (amikor 31 éves volt) egy szórakozóhelyen dolgozott, ahol találkozott az akkor 60 éves Chris Noth-tal. A színész vacsorára hívta őt. Mivel a nő imádta a Szex és New Yorkot, igent mondott neki. A vacsora után Noth felhívta a nőt a lakására, hogy megmutassa neki whiskey-gyűjteményét. Állítása szerint ekkor még nem gyanakodott semmire, hiszen a vacsora alatt sokszor beszéltek arról, hogy inni fognak. A lakásban Noth meg akarta csókolni a nőt. „Csak próbálkozott, próbálkozott és próbálkozott, nekem pedig nemet kellett volna mondanom, ott kellett volna hagynom. A következő dolog, amire emlékszem, hogy lehúzta a nadrágját, és ott állt előttem, majd a péniszét a számba nyomta" - emlékezett vissza az esetre. Joneshoz hasonlóan ő is arról számolt be, hogy egy tükör előtt állva megerőszakolta, miközben a nő végig sírt.

A harmadik nő egy étterem irodájában történt zaklatásról számolt be. Az akkor 18 éves fiatal nő hostessként dolgozott egy étteremben. A főnöke azt mondta, hogy a műszak végén az irodájában kapja meg a bérét, azonban ott Noth várt rá. Állítása szerint a színész az íróasztalhoz szorította őt, lehúzta a harisnyáját, és kezével a nemi szervéhez nyúlt, ahol megérezte az éppen menstruáló nő tamponját. A nő azt állítja, Noth arról kérdezte, hogy a menstruációja végénél jár-e, miközben ő minden erejével szabadulni próbált a férfi fogásából. Úgy érezte, Noth egyáltalán nem érti, hogy ő folyamatosan nemet mond neki, végül úgy sikerült elmenekülnie, hogy meggyőzte, találkozzanak valahol máshol.

Chris Noth a vádakra tagadással válaszolt, harmadik vádlójáról azt állítja, nem is tudja, kiről van szó."Az ellenem felhozott vádak, melyeket olyan személyek fogalmaztak meg, akikkel évekkel, sőt évtizedekkel ezelőtt találkoztam, hamisak. Ezek a történetek akár 30 évvel ezelőttről vagy 30 nappal ezelőttről is származhatnak - a nem mindig nemet jelent -, ez egy olyan határ, amit nem léptem át. (...) Nehéz nem megkérdőjelezni ezen történetek nyilvánosságra hozatalának időzítését. Nem tudom biztosan, hogy miért most kerültek elő, de azt tudom: nem bántalmaztam ezeket a nőket."Chris Noth karaktere, Mr. Big történetét szívroham okozta halállal zárták le a készítők, azonban a fináléban még feltűnt volna egy jelenetben, ahol gyászoló szerelme, Carrie (Sarah Jessica Parker) arról fantáziál, hogy újra láthatja őt.

A vádak után a készítők között felmerült, hogy törlik Noth jeleneteit az And Just Like That-ból. Végül a kreatív csapat úgy döntött, hogy a színész fináléban visszatérő történetszála nem annyira fontos a teljes sztori szempontjából, hogy emiatt figyelmen kívül hagyják a felszólaló nők szavát. Ugyanezen okból a CBS eltávolította Chris Noth-ot a A Védelmező című krimi főszerepéből. (Variety)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.