Életfogytiglant kapott a kannibalizmus iránt élénken érdeklődő német matektanár

bűnügy
2022 január 07., 20:10
comments 6

Egy német bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy 42 éves férfit, aki meggyilkolt egy másik férfit, hogy „kiélhesse rajta a kannibalista fantáziáit”.

Az elírélt, Stefan R. korábban matematikatanárként dolgozott, 2020 novemberében vették őrizetbe, miután járókelők megtalálták az áldozatának maradványait egy berlini parkban.

A két férfi egy internetes társkeresőn ismerkedett össze, és megbeszélték, hogy Stefan R. lakásán találkoznak, hogy szexeljenek. Az elkövető a környéken tanított egy magániskolában.

A találkozójuk előtt Stefan R. kannibalizmussal foglalkozó online chatszobákat látogatott. Az ügyben eljáró nyomozók szerint az áldozat pár órával a találkozó után halt meg, az elkövető lakásán pedig egy csontvágó fűrészt és egy henteskést is találtak.

A tárgyaláson Stefan R. azt mondta, hogy az együtt töltött éjszaka másnapján holtan találta reggel az áldozatot, bepánikolt, és úgy döntött, megszabadul a holttesttől.

Autót bérelt és szétszórta az áldozat testének darabjait a környéken. Egyedül az elhunyt férfi nemi szervét nem találták meg.

Az elkövető védői a bíróságon azzal érveltek, hogy „a szexuális fantáziák és a mészárlásról szóló fantáziák nem számítanak bűncselekmények”, és kérték védencük felmetését. Állításuk szerint az áldozat halálát a korábban elfogyasztott drogkoktél okozhatta.

Az ügyészek szerint viszont gyilkosság történt, az áldozatot csapdába csalták, hogy a gyilkos kiélhesse rajta fantáziáit. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.