Legalább nyolc covid-oltást kapott tavaly egy indiai férfi

járvány
2022 január 07., 09:49
comments 3

Egészségügyi források alapján egy indiai férfi legalább nyolc alkalommal oltatta be magát a koronavírus ellen 2021-ben, írja a BBC. A 65 éves Brahmdeo Mandal amúgy azt állítja, hogy 11 alkalommal kapott oltást. A nyugdíjas ex-postás elmondása szerint az oltások segítettek abban, hogy elmúljanak a fájdalmai, és hogy egészséges maradjon, és semmiféle mellékhatást nem tapasztalt.

Csak a múlt héten bukott le, amikor saját elmondása szerint a 12. oltását kapta volna meg. Azóta vizsgálat indult az ügyében, és nyolc korábbi oltás nyomait már felfedezték a hatóságok. Egyelőre vizsgálják, hogy a Bihar államban élő férfi hogyan intézte el a többszörös oltást.

Az persze mindenképp segítségére volt, hogy India hatalmas ország, országszerte 90 ezer oltópont működik, és sok helyen előzetes regisztrációra sincs szükség, elég, ha besétál valaki és bemutatja a dokumentumait. Ekkor az adatait elvileg felviszik a központi nyilvántartásba. A mostani vizsgálat azt már megállapította, hogy előfordult olyan, hogy Mandal félóra különbséggel két oltást adatott be magának ugyanazon az oltóponton.

A nyomozást végzők szerint a központi nyilvántartási rendszer hibája okozhatta, hogy Mandal többször is beoltathatta magát, de vizsgálják azt is, hogy a helyszíneken hibázott-e valaki.

Mandal maga papíron vezette az oltásokat, eszerint február és december között 11 alkalommal oltották be. És nemcsak az otthona közelében járt oltásokért, hanem a szomszédos körzetekbe is átutazott, volt, hogy 100 kilométert tett meg. Emellett különféle okmányait használta az azonosításkor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.