Merkely Béla: Elindult az ötödik hullám, ijesztő számok várhatók

járvány
2022 január 07., 08:51
comments 6

Merkely Béla szerint az omikron variáns miatt elindult az ötödik hullám, és ijesztő számok várhatók. A Semmelweis Egyetem rektora erről a Kossuth Rádió reggeli műsorában beszélt. Elmondása szerint a nagyon fertőzőképes omikron miatt valószínűleg több tízezer eset lesz Magyarországon, de ha megvan a három oltás, sokkal enyhébb lefolyású a betegség. Merkely szerint emiatt „félnivalója igazán az oltatlanoknak van”. „Ma tízszeres az esetszám a korábbi hullámokhoz képest a világon, és ha csak tizede, huszada lesz a súlyos esetek száma, akkor is sokan kerülhetnek súlyosabb állapotba” – mondta a rektor, aki szerint „az oltatlanok miatt növekedni fog a kórházba kerülők száma, a súlyos eseteké, de arányaiban sokkalta alacsonyabb lesz ez, mint a korábbi hullámokban”.

Hozzátette, hogy „minél intenzívebb a maszkhasználat, annál biztosabb”. a legnagyobb védelmet „az FFP2 maszk adja” azt követi „az orvosi maszk és a textilmaszk”. (Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.