Bandába verődött férfiak legalább öt nőt zaklattak szexuálisan Milánó főterén szilveszter éjszaka

január 8., szombat 8:06

A 2016-ban Kölnben történt tömeges molesztáláshoz hasonló eset zajlott le szilveszterkor Milánó főterén, ahol nagy tömeg gyűlt össze ünnepelni. Legalább öt esetben követtek el szexuális bántalmazást a milánói Dóm téren csoportba verődött fiúk és férfiak - írja a HVG a Corriere della Sera alapján. Az első esetről előkerült egy videó, ami után újabb áldozatok történetei kerültek nyilvánosságra.

A beszámolók szerint arabul beszélő fiatalok kb. harmincfős csoportja vett körbe többször is egyedül, vagy párban lévő lányokat és taszigálták, fogdosták őket. Az első esetben egy 19 éves lányt vettek körül, a második előkerült videóban két német lány préselődött egy kordonhoz, és már zokogtak, mert nem tudtak kiszabadulni a férfiak gyűrűjéből.

Milánó, Dóm tér. Fotó: PIER MARCO TACCA/Anadolu Agency via AFP

Ők ketten Németországba hazatérve feljelentést tettek, és azt mondták, legalább tíz percig tartott az erőszakos jelenet. Egyikük arról számolt be, hogy egy adott pillanatban tizenöt kéz fogdosta. Amikor a másikuk pofon vágott egy zaklatót, a csoport csak kiröhögte őket, ők pedig hiába kiabáltak, senki nem segített. Még a rendőrök sem, akik állításuk szerint látták, hogy mi történik.

Az ügyészség csoportos szexuális erőszak gyanújával nyomoz, Beppe Sala milánói polgármester pedig azt mondta, „ezek a gyűlöletes tettek nem méltók a városunkhoz”, és a rendőrséggel azon vannak, hogy azonosítsák az elkövetőket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt