Legalább 21 ember megfagyott Pakisztánban, amikor az erős hóvihar miatt az autóikban ragadtak

január 8., szombat 11:15

Mintegy ezer jármű ragadt a hóban egy hegyi autópályán és legalább 21 ember - köztük 9 gyerek - halálra fagyott az autójában, miután erős havazás volt Észak-Pakisztánban, Murree közelében. Voltak olyan autók, amelyekre fák dőltek rá.

A kormány bevetette a hadsereget, hogy letakarítsák az utakat és kimentsék azokat, akik még mindig az autóikban vannak, illetve élelmet és pokrócokat osszanak nekik. Murree-t katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánították, Punjab tartomány vezetője, Usman Buzdar vészhelyzetet rendelt el a kórházakban, rendőrörsökön, kormányirodákban.

Katonák ássák ki az autókat és visznek élelmet a hóban ragadt utasoknak. Fotó: Twitter
Voltak autók, amikre fák dőltek. Fotó: Twitter

Az elmúlt napokban legalább 100 ezer autóval érkeztek turisták Murreebe, hogy megnézzék a havat. Emiatt pedig a városból ki- és befele vezető utakon is óriási dugók alakultak ki. Sheikh Rashid Ahmed belügyminiszter azt mondta, 15-20 éve nem volt ott akkora tömeg, ez okozta a krízist.

A havazást előre jelezte a meteorológiai szolgálat, ám ellenzéki politikusok szerint a tartomány vezetői nem figyelmeztették az embereket, nem kezelték megfelelően a tömeget, és ez vezetett a tragédiához.

Imran Khan miniszterelnök később azt írta Twitteren, hogy vizsgálatot rendelt el az ügyben, és új szabályozást vezetnek be, hogy megelőzzék a hasonló eseteket. (BBC, Dawn)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt