A DK hivatali kötelesség megszegésének gyanúja miatt tett feljelentést a Völner-ügyben

január 10., hétfő 11:35
5

A Demokratikus Koalíció (DK) hivatali kötelesség megszegésének gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen Völner Pál fideszes képviselő ügyében - közölte a párt szóvivője hétfőn. Barkóczi Balázs azt mondta, felveti a politikai befolyásolás lehetőségét, hogy Völner Pál nem került sem előzetes letartóztatásba, sem házi őrizetbe.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

„Az ügyészség magatartása már több mint egy hónapja teszi lehetővé, hogy Völner Pál bizonyítékok eltüntetésével és a tanúk esetleges befolyásolásával akadályozza a nyomozást” - jelentette ki Barkóczi. Különösen érthetetlennek nevezte, hogy a fideszes képviselő még mindig szabadlábon van, miközben nem tett beismerő vallomást, „nem működött együtt a hatóságokkal, nem válaszolt a kérdésekre, a megbánás legkisebb jelét sem mutatta”.

A DK szerint Orbán Viktor miniszterelnök számára nyilvánvalóan kedvező az ügyészség tétlenkedése, mert így gátlástalanul használhatja Völner Pált egy esetleges kétharmados parlamenti szavazásnál, ahogy azt Simonka György esetében is tette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt