Régen a kamuállat is jobb volt: a mostani szökött fekete párduc elődjének “feltűnésekor” még hangosbeszélőn riogatták a lakosságot

publicisztika
2022 január 10., 11:06
comments 10

A vad fagyok ellenére állítólag hetek óta a szikes pusztában kolbászol a Kiskun Fekete Párduc. A karácsonyi táji hírhiány idején életre kelt mitikus állat rajongóit az a tény azért talán elgondolkodtatja, hogy a hétvégén már a köztévé is lényegében tényként számolt be a fagyálló mutánsról.


Olyan videó alapján, amin elég jól láthatóan egy jól fejlett házi kandúr egészségügyi sétáját örökítették meg.

Mielőtt túlzottan belelovalnád magad a párducpánikba, két fontos dolgot érdemes az eszedbe vésni:

  1. Régen a kamuállat is jobb volt.
  2. A Kiskun Bagira feltűnése előtt eddig 3 gyilkos nagymacska járta a magyar vidéket, de egyikről sem derült ki, hogy tényleg léteztek volna. Annak ellenére sem, hogy az előző fekete párduc ugyanígy farkasordító hidegben, nyílt terepen kóborolt, amibe bele kellett volna pusztulnia, de a holtteste sem került elő soha.

Elgondolkodtató, hogy pont Gyurcsány Ferenc sportminiszterségének utolsó hónapjaiban, 2004 nyarán történt, hogy egy kislány a baranyai Bükkösd falucska egyik házának ablakából tigrist látott. A sztori villámgyorsan eszkalálódott, és pár hónap alatt a következő feljegyzésre méltó események történtek a Mecseki Tigris ügyében:

  • A kislány egyik realista falubelije szerint a gyerek borjút látott
  • Miután Baranyajenőn többen látni vélték, kommandósok sertésvérrel állítottak csapdát a négylábú fake newsnak, de hogyhogy nem, nem sikerült elkapniuk.
  • Még igazi rendőrségi nyomozás is folyt az állat ismeretlen gazdája ellen természetkárosítás címén, miután egy természetvédelmi őr gipsszel kiöntött egy állítólagos nyomot, és azt mondta, hogy ez bizony egy tigrisé.

Az állatot több alkalommal egy csomóan látták, mármint ezt állították, a legkülönfélébb háziállatok zaklatásával vádolták, a nyomait rögzítették, de valahogy mégsem lett meg soha.

De nemhogy áltigris, nem létező fekete párduc is járta már a magyar bulvártájat, a 2002-es Hortobágyi Álpárcuc. Őt először Bihartorda környékén pillantotta meg egy család. Az érett önkormányzatiság jegyében a környékbeli települések helyhatóságai hangosbeszélőn keltettek debilpánikot figyelmeztették a lakosságot a párducveszélyre.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.